• Çobançeşme Mah. Altay Sk. No:11A Yenibosna İstanbul
  • Yenibosna Merkez Mah. Saba Sk. No:3/B Bahcelievler / ISTANBUL
  • 0(212) 654 9707
  • 0212 452 36 59
  • vizyonbiye@gmail.com

UHKİB Başkanı Gündemir: 2021 pazar kazanma yılı olacak

UHKİB Başkanı Gündemir: 2021 pazar kazanma yılı olacak

UHKİB Başkanı Gündemir: 2021 pazar kazanma yılı olacak

22 Şubat 2021, 16:3312850

Uludağ Konfeksiyon ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı Nüvit Gündemir, geçen yıl haziran ayında sektör ihracatının kademeli olarak arttığını hatırlatarak, salgına rağmen sektörün son birkaç ayda büyümeye devam ettiğine dikkat çekti. Bir yıl, yılın ilk yarısındaki düşüşün etkisini azalttı. Gündemir, geçen yıl sektör ihracatının 2019'a göre% 3,1 düşüşle 17,1 milyar ABD dolarına ulaştığını söyledi. Aynı dönemde UHKİB’in ihracatının% 8 artarak 738,2 milyon ABD Dolarına yükseldiğini kaydeden Gündemir, “Derneğimizin ihracat artış hızı% 10,32, Ocak ayında derneğin ihracat artış hızı% 10,32, sektörün ihracatı arttı Nedeni, kaynağından bahsetmeye değer. "Dedi.

Gündemir, popüler hazır giyim ve konfeksiyon pazarlarının çoğunun salgın sırasında devletin verdiği destek, hızlı hareket etme yeteneği, koruyucu maskeler gibi belirli alanlarda üretime odaklanarak ayakta kalabileceğine dikkat çekti. 2021 riskleri ve fırsatları içerecek.

Pazarda açlığa neden olan ve devam eden salgının iki çeyrek sürmesinin beklendiğini ve bir yıl geride kaldığını ifade eden Gündemir, "Salgın sırasında ülke sınırlı mağazalara sahip olmasına rağmen bunu yapmak mümkün, Ancak Avrupa'da durum çok farklı ... Tamamen kapandı.Aşıların keşfedilmesine rağmen pazar beklenen hıza ulaşmadı.Pazarın Mart ayından Nisan ayına kadar yeniden açılması bekleniyor. 2019'da hala trendler var, Uzakdoğu pazarından tedarik zorlaşacak, tırlarla kolaylıkla ihracat yapabileceğimiz, pazara yakınlığımız ve hızlı üretimimiz bizi bir adım öne çıkaracak. "İhracatçı olarak, her zaman istikrarlı bir döviz kurunu savunuruz"

Nüvit Gündemir, hızlı kur dalgalanmalarının ihracatçıların karşı karşıya olduğu en büyük risk olduğunu vurguladı.

İhracatçı olarak döviz kurunun her zaman istikrarlı olduğunu savunduklarına işaret eden Gündemir, yaptığı açıklamada, “Hızlı büyüme ve hızlı düşüş bizim için de sorun. ABD doları 6 litreden 8,5 liraya çıkarsa ihracatçı mutlu ve karlı olacak ama durum böyle değil, hammadde fiyatlarımız da artıyor ve hammadde tedarikimizde sıkıntı var bu yüzden avantajlarımız (pazara yakınlık ve hızlı üretim gibi) kullanılamıyor. Fırsatlar azalır Doğal olarak, piyasayı kaybetmeden Reddetemezsiniz.Kurudaki hızlı düşüş başlı başına bir sorundur.Yüksek fiyattan hammadde satın alıp sonra daha yüksek fiyattan ürün satmak zorundasınız. siparişleri ileri fiyatlandırmanız için. "

Gündemir, birçok sektörde olduğu gibi 2021'in de hazır giyim ve konfeksiyondaki direncini test etme yılı olacağını söyledi. Gündemir, ayakta kalabilmek için şirketin kar etmesi gerektiğini belirterek, “Bu yıl kısa vadede ortaya çıkacak fırsatlardan yararlanmak mümkün ama bu kısa vadeli. Hedeflemek daha doğru olur diye düşünüyorum. Kısa vadeli kar ve kazanç yerine uzun vadeli kazanç Hizmet kalitesinde bir pazara sahip olmak ve uzun vadeli kar etmek en kalıcı başarı faktörümüz olabilir ve 2021 şirket için para kazanma yılı olmayacak, ancak bir pazarı kazanma yılı. "Bir değerlendirme buldum ...

Yorumlar

Yorum Yap

WhatsApp