• Çobançeşme Mah. Altay Sk. No:11A Yenibosna İstanbul
  • Yenibosna Merkez Mah. Saba Sk. No:3/B Bahcelievler / ISTANBUL
  • 0(212) 654 9707
  • 0212 452 36 59
  • vizyonbiye@gmail.com

Polyester iplik ithalatındaki korunma önleminin devamı kararlaştırıldı

 Polyester iplik ithalatındaki korunma önleminin devamı kararlaştırıldı

Polyester iplik ithalatındaki korunma önleminin devamı kararlaştırıldı

22 Şubat 2021, 16:2610130

Hazır giyim ve tekstilde önemli hammaddelerden biri olan ithal polyester iplik için koruyucu önlemleri almaya devam etme kararı aldı, konfeksiyon ve tekstil ana ihracat sektörleridir. Karar, yerli iplik üreticileri tarafından desteklenmesine rağmen, ürünü hammadde olarak kullanan sanayicilerin tepkisini çekti. İthal polyester iplikler için koruyucu önlemleri almaya devam etme kararı aldı Polyester iplikler konfeksiyon ve tekstiller için önemli bir girdi, hazır giyim ve tekstil önemli bir ihracat sektörü ve hazır giyim ve tekstil için önemli bir girdi. Karar, arz-talep savaşıyla karşı karşıya. İTHİB Başkanı Ahmet Yetim (Ahmet Yetim), "Türk ithalatçıları var ama bu alanda çok yatırım var ve yeni yatırımlar yapmaya devam ediyoruz." Uygulamaya destek verdiklerini ifade eden Sri Başkanı Kul RSA, dedi. Lanka'nın anti-damping vergileri, mevcut piyasa koşullarının elverişsiz olduğuna inandıklarını söyledi. Kurt, "Türkiye'de yaklaşık 30 bin ton ürün var ama talep 40 bin ile 50 bin ton arasında. Bu kısıtlamalar sadece birkaç fabrikaya fayda sağlayacak.

"Haksız İthalat Rekabetini Önleme Bülteni" ile Çin, Endonezya, Malezya, Tayland ve Çin menşeli "polyester tekstüre iplik" ürünlerine yönelik Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) 5402.33'ün uygulanmasına yönelik mevcut tedbirlerin alınmasına devam edilmesine karar verilmiştir. Vietnam. Türkiye'nin mevcut iplik üretimi tekstil sanayicisinin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamaya yetmiyor ve sanayiciler bu uygulamayı eleştirdi. Polyester ipliğin her iki yüzüne bakan bölümler hem üretici ülkeler hem de ithalatçılar. İthalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin 2021/16 sayılı resmi gazetede yayınlanan duyuruya göre, 5402.33 GTIP kullanarak polyester hacimli iplikler için koruyucu tedbirler almaya devam etme kararı aldık. Yerel iplik üreticileri, son zamanlarda bu alanda önemli yatırımlar yapıldığını bildiriyor, bu nedenle önlem yerli üreticiler için olumlu.

Ton başına 48-351 USD Dün yayınlanan tebliğ ile ülke ve şirket bazında bu ürünlere uygulanabilecek tedbirlerin alınmaya devam edilmesi kararı alındı. Ton başına fiyat 48 ABD Doları ile 351 ABD Doları arasında değişmektedir. Bazı ülkelerde / bölgelerde fiyat, CIF fiyatının% 6,8'i ve% 72,56'sıdır. "İthalata ihtiyaç var ama yatırım artıyor" İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Yetim, Türkiye'deki yatırımların artması nedeniyle yukarıdaki özelliklerle ilgili kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Yetim: "Türk ithalatçılar bu alanda ama çok yatırım var ve yeni yatırımlar devam ediyor. Hatta bazı özel ürünler ihraç ediyoruz. Bunun yerli üreticiler için olumlu bir karar olduğunu düşünüyoruz." 

Yorumlar

Yorum Yap

WhatsApp